За нас

КАУЗАТА

ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МУЗЕИ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО

Каузата е нещо, което следваме. Нещо, което ни кара да се обединим, а това са музеите и тяхното представяне в интернет пространствоЦелият този потенциал може да бъде развит и рекламиран на регионално, национално и международно ниво.

Музеите, особено в последните години, все повече осъзнават необходимостта от присъствие в интернет пространството, с цел популяризиране на културното наследство, което България притежава. Посещавайки музеите, повечето посетители искат да видят и да разберат колкото се може повече за експонатите и експозициите, които се предлагат. За тази цел се разработват музейни продукти – презентации и видеоклипове, които се качват във виртуалното пространство. Видеоклиповете като източник на допълнителна текстова и визуална информация казват много за музеите, помагат да спечелят доверието на туристите и се възприемат лесно, както от млади, така и от възрастни.

Докато целият свят и нашата страна са приели мерки за ограничаване разпространението на Covid-19, ние се занимаваме с популяризиране на културното наследство, правим това, което умеем най-добре, а именно да представим музеите онлайн. Това е предизвикателство, за да можем да се осигурим широк достъп до информация в социалната мрежа, която да отразява културното многообразие.

ЕКИП

Димитър Гешков

/Собственик и администратор на Национална музейна платформа – Museum Vlog/

Моята сила е да помагам на вас в популяризирането на културно-историческото наследство на България.
Образование: Висше
Специалности: Аграрен туризъм /бакалавър/ и Защита на културното наследство в Република България /магистър/.
Експерт по туризъм и културно наследство в Институт за приложна музеология – София, с опит в популяризирането на културни ценности.
Администратор на Фейсбук страницата на Института и на Националния музеен ютюб канал. Отговорно лице за поддържане на контактите с туристическите организации.

E -mail: dimitar83@gbg.bg